A napjainkat jellemző versenyben mindenki számára kulcsfontosságú az ügyfélközpontúság, az üzleti folyamatok integrált áttekintése, hatékonyságának növelése.

A vállalatok működésük támogatására olyan ügyviteli rendszereket alkalmaznak, melyek üzleti területeik és folyamataik specialitásait legjobban lefedő, leghatékonyabban kiszolgáló megoldást nyújtanak. Azonban még egy integrált ügyviteli rendszerrel rendelkező vállalat is számos egyéb informatikai rendszert használ akár tevékenységének egyedisége, vagy a magyar jogszabályokat bizonyos területeken nem teljes körűen lefedő általános rendszerek miatt.

Az integrált, a vállalat teljes üzleti folyamatait áttekintő nézet kialakítására a megoldás az adattárház. Az adattárház a különböző forrásrendszerekből származó adatokat egy helyen integrálja és történetüket is tárolja, és így lehetővé teszi egy ügyfél vagy termék különböző üzleti területeken átívelő életének követését, az egyes üzleti folyamatok és entitások különböző szempontok mentén történő elemzését, valamint a stratégiai és operatív döntések alapjául szolgáló információk előállítását. Ráadásul az elemzési feladatok támogatására optimalizált adattárház használatával az operatív rendszerek is tehermentesíthetők, hiszen azok feladata az operatív tranzakciók kezelése és általában az ennek megfelelő struktúrában és történetiséggel kezelik az adatokat is.

Ugyanakkor napjainkban az adattárház már nem csak az adatok összegyűjtését és elemzését jelenti, hanem az operatív folyamatokba is beépül, visszacsatol az operatív rendszerek felé, kvázi az „informatikai közmű” része lett. Ilyen, a napi munkát támogató adattárház megoldások például az ajánlórendszerek, a csalásdetektálás, a célzott marketing támogatása (pl. „next best offer”), stb.

A Meta Consulting komoly tapasztalatokkal rendelkezik az adattárházak építése területén, tudunk segíteni akár „hagyományos”, akár felhő alapú adattárház tervezésében, felépítésében is.